Wat
  • Bezorgservice
  • Diensten
  • Eten & Drinken
  • Evenementen
  • Overnachten
  • Winkelen
  • Zien & Doen
Waar

MergelRijk – Dé grot van Valkenburg Geverifieerd

MergelRijk

Dé grot van Valkenburg

Het leukste ondergrondse uitje

 

Ontdek MergelRijk

Ga op eigen gelegenheid op ondergrondse ontdekkingstocht door de grotten van Valkenburg en beleef de verborgen geheimen en de rijke historie van deze mergelgrotten. MergelRijk is een grot vol met interessante verhalen die middels mergel- en zandsculpturen tot leven worden gebracht.

We nemen je eeuwen mee terug naar de tijd dat de blokbrekers de mergel “uit de berg” haalden en zo de grotten van Valkenburg maakten. Je ontdekt vervolgens alles waarvoor de mergel gebruikt werd en wordt. Prachtige mergelbeelden en zandsculpturen visualiseren al die verhalen over de mergel en de grotten in de sfeervol verlichte ondergrondse gangen van MergelRijk. Eén van de hoogtepunten is een levensgrote uit mergel gehouwen sculptuur van de Nachtwacht.

Ook voor kinderen is MergelRijk een ondergronds paradijs waar ze ogen te kort komen en er veel te beleven en te doen is. Met een luxe speurtochtboekje gaan ze op pad in de grot en ontdekken bijvoorbeeld een kaak van een mosasaurus in het fossielen- en mijnmuseum. Ze kunnen mergelblokjes bewerken in het grottenatelier, fossielen zoeken in de mergelgroeve en genieten van de films op de interactieve tablets. Van de film van de bekende zandtovenaar zullen niet alleen volwassen genieten, maar zeker ook kinderen. In DinoRijk komen ze tenslotte oog in oog te staan met dinosaurussen die hun tijdperk in MergelRijk overleefd hebben.

Een gemiddeld bezoek duurt 1 uur en met kinderen ca 1,5 uur.

Schrijf uw beoordeling

Uw beoordeling
angry
crying
sleeping
smily
cool
Bladeren

Your review recommended to be at least 140 characters long :)

Uw bedrijf of event aanmelden